skool holidays again... but its boring holidays hihi... what i can think is shopping, sleeping & watching tv....now im preaparing to spend at j-card day and jln TAR hihi.... save save save and spend.... hahaha so hepy ;)))))) to think about that.....

miss u.......mum

22/9/2006-22/9/2010


bulan pertama- mcm mn ak nk hdp lps ni, lps 20 thn hdp ad mak tb2 je hlg sekelip mata...
ak terfkr, mcm mn klu ak rindu kat mak, ak nk wat ape?.... ak cb thn,
tp air mata jth men curah2.....
-bln puasa pertm xde mak..... nk bgn sahur pn xsmngt, tp abah bgn awl siapkn
sahur.....
-raya pertm xde mak...... pg yg terlalu sayu, bl abah menangis.....ak thn xnk
nangis dpn abh...tp wkt kat kubur mak, xterthn lg rsnye nk thn air mata ni.......

bulan keenam- rupe2nye terlalu byk benda yg ak xtau buat....masak? erm msk nasi pn abh kena
ajr.... tp ak cb jgk, xkn selama-lamanye nk beli kat luar..... xsedap, tp abh ckp
pndi akak msk.... abh nk jg ati ak kot, abh ckp xpe, lame2 nnt mst lg sedap.....
- basuh bj, sidai,angkat, lipat.....skrg sumenye kena buat
sendiri, ad 1 mase smp 3 mgg xbsh bj smp dh xde bj nk pakai......nk x nk, kena
buat jg.....
- rumah plak mcm dh tak terurus....

setahun -ak msh mencuba.... bkn senang nk ubah kehdpn ak 20 thn dlm ms sethn....ak
makin tabah....

dua tahun -1/5/2008 abg sulung kawin, dpt kakak ipar....
- lps tu abh plak.... dpt mak tiri.... dpt adk tiri 2 org.......
not joke, not korean drama its real......
kdg2 ak terfikir, klu dl ak tak kan terima benda2 ni dlm hdp ak, btl ckp org,
kdg2 hdp ni kena berkorban walaupn sbnrnye xsggp.......asalkn abh bahagia....ak
tmpg gembira

tiga tahun -prinsip ak.... xperlu nk hdp dlm kebencian.... ak trm mak tiri ak seadanya dn
seblknye, km wat hal msg2, jg je diri msg2 rsnye itu yg terbaik.....

sekarang - tmbh lg ahli keluarga...ank sedara pertm....setahn lbh dh.....
- ak msh xpndi msk......hihi mmg xleh nk wat ape....abh & adk chef, ak tlg mkn.....
-ak msh org yg sm mcm dl, yg bezanya mgk ak dh
lbh berdikari tp manja tu blm hlg lg kot.....tq abh sbb jd abh yg baik.........
-rindu mak sgt2...pemergian mak tiada pengganti......

cepatnya masa berlalu.....dah 4 thn rupenye..... terlalu byk benda yg ak bljr.....tq ALLAH, ini mgkn dugaan utk ak........... luv u mum .....AL-FATIHAH.....

iftar at brownies

yeay.... its school holidays hihi....so excited but a lot things to do during this holiday especially homework......but forget that, hihihi to celebrate the last day of school before hari raya, with my frenz's hidayah we were having iftar at brownies jusco. Its been along time, im not having a steamboat since yesterday.... wow delicious....we also enjoy nasi goreng, salad manggo, bbq chicken and desert......for sure ill come again nxt time :)

after that, we were watching midnight movie VAMPIRE SUCK .... its cool & funny but totally suck hahaha....

now im waiting for SHOPPING time hahaha....also clean up for HARI RAYA hukhukhuk.....

merdeka???!!!

53 tahun dh kt mencapai kemerdekaan, sesuatu yg membanggakan walaupun kt sbnrnya tlh dijajah sejak thn 1511 lg......utk tu, hargai lah kebebasan yg ad skrg, sesungguhnya teramat perit nenek moyang kt dl menentang penjajah utk kesenangan yg kt kecapi ari ini......

br2 ni Malaysia sekali lg "diserang" oleh negara jiran yg xpuas hati dgn kerajaan Malaysia....erm xtau lh knp la dorg ni terlalu emosi sgt, padahal berjuta rakyat dorg yg cr rezeki kat cni, septtnye dorg bersyukur dan tak bertindak BODOH dengan memijak, membakar jalur gemilang....dh mcm org tak BERTAMADUN

pengajarannya rkyt Malaysia jgn lah terlalu taksub konon2 nk berjuang utk negara, padahal dorg sendiri xfhm ape sbnrnye perjuangan yg dilaung-laungkan......pendek kata sj nk propa mengeruhkn keadaan.....

Malaysia terdr drp pelbagai kaum.... jg lah keharmonian yg ada....xperlulah merosakkn kebebasan & kemajuan yg ad pd ari ini semata2 demi kepntgn sndri........

MERDEKA MERDEKA MERDEKA... SAYA BANGGA JADI RAKYAT MALAYSIA

Langgar lari!!!!

alamak.... mcm mn la boleh terlanggar divider parking ticket tu,,,,, haish.....huh malu giler dh la ramai yg tgk huhuhu....al-kisahnya arini exchange kereta ngan abah, coz abah nak anta adk blk u, so ak drive la viva hitam abah..... hbs LADAP ak g buat facial pastu blk rmh tkr bj pastu klr balik nk g GM ambil bj yg ak tempah.......smp je kat GM ak pn belok kanan nak msk parking, ad sorg pak cik ngan anaknya nk melintas ak pn bg la dorg jln dl, tb enjin mati, ak start la blk pak cik tu duk pandang semacam je, mgk dia pelik npe enjin mati.... ye lah ak bkn drive kereta auto biasa la tu, clash angkat lbh2 mati ar enjin.....duk adjust nak masuk terus terlanggar divider huh.... ini yg problem bw kereta org lain lg pn bkn power stering, padahal dh beratus kali kot ak ikot ctu xprnh plak lggr ish ish ish......so ak reverse pastu ak msk dari satu lg enterence....dh la malu kereta plak bleh tahan teruk jg calarnya....ish ish ish.....







cuti 2mgg yg xbest langsung hahaha, segala yg dirancang tak menjadi hihi.....tp kebosanan terubat jg coz at least ad jg member yg ajak kuar tgk wyg, main boling, karok & jl2.... dpt la jg tgk LAGENDA BUDAK SETAN & PRINCE OF PERSIA....tp kecewa skt la bl tgk LBS ni sbb xbest mcm novel, POP plak mmg best klu ad sekuel la lps ni confirm pegi tgk......wlupn x jln jauh fulus melayang jg.....

lg 1 citer best hihi tb2 je arini jd model plak, lokasi TAMAN D.R....mmg sakan tgkp gmbr bkn gn kamera biasa tp profesional pnya, member sek dl dh jd fotografer dh skrg hihihi.....kali ni tgkp percuma next time kena bayar, smp terbaring2 tgkp gambar.....xsbr nk tgk bl dh post kat FB nnt.....

ni citer piala dunia plak....wlupn xbrp mnt tp terpksa la tgk jg, dpt la follow psl pemain2 luar negara yg mcm best tu hahaha.....wat ms skrg br p'lwnn peringkat kumpln, so mcm xnmpk lg saper yg dpt bw blk world cup thn ni......kecewa skt bl Korea Selatan kalah 4-1 dgn Argentina...sbbnye mmg dr awl lg sokong dorg hrp2 at least dpt la g nxt round.....

jd tgg je la kesudahan piala dunia nnt.....PARK JI SUNG & KOREA SELATAN FIGHTING.....

About this blog

i'm sharing story about myself & hope u enjoy it ;>



Tentang Aku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
lazy & crazy huhuhu....

Sembang Maya


ShoutMix chat widget

Followers